06 54 33 26 31

Over Sione

Mijn verhaal
Ik ben Sione Brugman en ik ben Leefstijlcoach. Leefstijlcoach is een jong vak en ik heb grijze haren.
Voordat ik Leefstijlcoach was, was ik HR Manager. Ik heb mooie banen gehad bij nog mooiere bedrijven, mooie leaseauto en dito bonus. Nadat mijn vaste baan kwam te vervallen werd ik interimmer bij nog zo’n mooi bedrijf. En privé: een leuke man, leuke kindjes en een droomhuis.

Toen ik even geen klus had werd mijn moeder ziek. Uitzaaiingen in haar hersenen. Met een levensverwachting van 3 tot 12 maanden.En toen heb ik voor het eerst echt gekozen. Ik wilde niet (nog een keer) in de spagaat tussen werk – zorg – gezin- etc.
Ik koos er voor 3 dagen in de week naar Groningen te gaan en werd mantelzorger voor mijn moeder.

In de 9 maanden dat mijn moeder ziek is geweest hebben we uitgebreid de tijd gehad om alles te zeggen wat er te zeggen viel. En beleefden we veel lol aan het voorbereiden van haar afscheidsfeest. En moest ik elke week wel weer langs een andere flat om te kijken of ze daar later naar toe zou kunnen verhuizen.

Ik herinner mij een moment dat ik met mijn broer op een terras zat en we concludeerden dat we allebei heel gelukkig waren.
We hadden geen baan, onze moeder ging dood en toch wij waren gelukkig.

Tijdens het proces van mijn moeder kwam ik ook tot inzicht dat ik moest stoppen met HR en heb ik eindelijk toegegeven aan een talent dat ik altijd onderdrukte: coachen. En zo ben ik Leefstijlcoach geworden.

Positieve Gezondheid is voor mij de oncoloog die mijn moeder vroeg wat ze nog wilde.
Positieve Gezondheid zijn de fantastische verpleegkundigen die gesprekken voerden met mijn moeder waar ze zélf wat van leerden.
Positieve Gezondheid is mijn moeder die nog wilde reizen en mij langs mogelijk nieuwe woningen stuurde.
En Positieve Gezondheid is mijn eigen ervaring dat ik gelukkig was ondanks de zeer slechte score op een aantal dimensies.

Ik heb een gedegen opleiding gevonden en heb op de dag dat mijn moeder 73 zou zijn geworden mijn diploma in ontvangst mogen nemen als Post-HBO Leefstijlcoach.

Ik ben van mening dat als je goed voor jezelf zorgt, als je lekker in je vel zit, als je Positieve gezondheid ervaart, je de hele wereld aan kunt. Ook als die wereld even geen rozegeur en maneschijn is.

Graag help ik jou en vele anderen bij het verwezenlijken van jou positieve gezondheid. Mijn doel is jou de tools te geven zodat jij kunt stralen!

Ik woon samen met mijn 3 mannen in de Betuwe, ben enthousiast sporter (hardlopen, tennis, bootcamp) en houd van puur en lekker eten.

Kernwaarden

Ik werk op basis van mijn 3 kernwaarden: eerlijk, commitment en lef.

Eerlijk: ik ben eerlijk naar jou (what you see is what you get) en vraag ook aan jou eerlijk te zijn naar jezelf en naar mij.

Commitment: hierin zitten voor mij de waarden ‘integriteit’ en ‘doorzettingsvermogen’. Alles wat jij deelt met mij blijft bij mij. Ik prikkel jou om door te zetten, het haalbare uit jezelf te halen. Je doet het niet voor mij, maar voor jezelf!

Lef: om dingen te bereiken moet je soms een ‘grens’ over. Ik verwacht van jou en van mijzelf een stukje ‘lef’ om nieuwe dingen uit te proberen.
LinkedIn-profiel
envelopephone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram